Аерографія в кондитерському мистецтві-UA

Кулінарне мистецтво, як і прогрес, не стоїть на місці - регулярно з'являються нові техніки і інструменти. Особливу любов кондитерів заслужили кондитерські аерографи, які дозволяють ефектно прикрасити практично будь-який виріб.
 
За останні роки аерографи стали невід'ємними помічниками майстрів кондитерського мистецтва.

Аерографи в кулінарії
Аерограф - невеликий інструмент, зовні чимось нагадує авторучку. За рахунок потоку стисненого повітря він розпилює барбник на поверхню кондитерського виробу. Таким чином можна прикрасити:
• печиво;
• торти;
• пряники;
• капкейкі;
• цукерки;
• тістечка;
• інші види випічки.
Працювати з ним дуже зручно навіть новачкам. Можливості аерографа в кондитерській справі дійсно вражають. З однаковим успіхом він дозволить:
• нанести кольорове покриття на всю поверхню кондитерського виробу;
• промальовувати картинку з чіткою деталізацією;
• створити ефект градієнта;
• експериментувати з колірними комбінаціями;
• створювати витончені написи.
Змінюючи тиск в аерографі, ви можете регулювати бажану яскравість і насиченість кольору, створюючи справжні міні-шедеври. З його допомогою більше немає потреби витрачати величезну кількість часу на підготовку фону, воно відбувається за лічені секунди. А з використанням трафаретів, робота стає ще простіше. Так ви в значній мірі заощадите свій час, без втрати якості.
Аерограф може працювати з будь-якими видами харчових барвників: будь то гелі, рідкі або порошкові. Достатньо лише розвести їх водою до бажаної насиченості кольору.
 
Аерограф дозволить створити повноцінні картини на поверхні тортів і інших кондитерських виробів.

Вибір аерографа
Центр Аерографії "UAIRBRUSH" пропонує широкий асортимент аерографів для кондитерського мистецтва. Пістолети-розпилювачі виконані зі спеціального сплаву, який можна використовувати при роботі з харчовою продукцією. Всі складові інструментів відповідають найвищим вимогам якості.
 
Вибираючи аерограф, зверніть увагу на розмір сопла, спосіб управління, розташування ємності для фарби, потужність компресора.

При виборі інструмента слід звернути увагу на наступні параметри:
• Розташування ємності барвника. Ми пропонуємо аерографи з верхнім і бічним розташуванням ємності. Перший забезпечує чудову пропускну здатність барвників з підвищеною в'язкістю. Другий дозволяє працювати з фарбами різних кольорів, так як ємність знімна.
• Розмір сопла. Надто маленьке сопло буде часто забиватися, а через занадто великого діаметра апарат створить неоднорідну поверхню на кондитерському виробі. Для роботи з харчовими барвниками рекомендується використовувати сопла з діаметром від 0,3 до 0,5 мм. Для більш вузьких матеріалів краще застосовувати сопла від 0,5 мм (0,7 мм для какао масла).
• Розмір компресора. Вибір компресора залежить від обсягу робіт, які ви плануєте виконувати. Мінікопрессори підійдуть для невеликих обсягів, для більш серйозних робіт краще вибрати компресори підвищеної потужності або двоциліндрові моделі (дозволяють працювати відразу з декількома аерографії).
• Спосіб управління. Прилади можна розділити на два види: залежного і незалежного дії. У першому випадку ви можете регулювати кількість фарби для подачі на пульті, а тиск повітря - на компресорі. У другому зміна тиску і кількості фарби проходить на пульті. Для новачків зручніше використовувати залежний тип управління.
Вибравши якісний аерограф, ви отримаєте надійного помічника, який дозволить вам створювати ефектні кулінарні шедеври, експериментувати з візерунками і відточувати свою майстерність.